Tema: Poezi Për Personalitete


Hasan Prishtina

Në atë vënd aty është vrarë
Kryeministri Shqipëtarë
Burrë me vlera e atdhetarë,
Burrë bujarë dhe vullnetarë
Qe rrallë Shqipnija ka parë!,

Janë të rrallë burrat e Shqipes
Që fjalen e bëjnë vepër,
Sikur Hasan Prishtina qe banesën e tij,
e bëri shkollë për njerëzit e verbër,

Për të tradhëtarët çka s'po flasin
dhe veç rrena po i mveshin,
(Ibrahim Çelo Tradhëtari)
e godet me p5së fishekë
Në 13 qershor në 1933shin,

Gjithë kohën ka dashur qe t'a vrasi është munduar dhe përpjekur,
Dhe në rrugën Çimiski me Vogaçiku "Selanik" bie Hasani në tokë i vdekur,

Ibrahim Çelo gjatë gjithë kohës
I është shtirur si një shokë,
Dhe e ekzekutojë Hasanin
Më lejen e Mbretit Zogë,

Ka ardhur koha qe t'a mësojnë
Dhe ata qe nuk e dinë,
Sepse humbja e Hasan Prishtinës është tronditje për Shqipërinë,

Por fatkeqësi me e madhe
Dhe goditje sikur hekur,
Është se ata që llapin shumë
madje nuk dinë as dhe vendin ku ka vdekur!!.

Për Atdhetarin Shqipëtar Hasan Prishtinën

[26/8/2018.]

- Poezi nga Albërim Stojani


- U dërgua nga AlberimStojani -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0