Tema: Poezi Për Vitin e Ri


Viti I Ri (1)

Ja na erdhi viti i ri
sa jam i gëzuar,
porsi unë dhe çdo shqiptar
jemi të torturuar,

Të gjitha taksat dhe tatimet
Kemi për t'paguar,
Se me qeverinë qe kemi
"Jemi të gëzuar",

Qeveria shumë premton
Por ne pak po presim,
Vetëm për një thesë me miell
Votën ne e shesim,

Qeveria s'na jepë ujë
Për të vaditur tokën,
Edi Rama dalë nga dalë
Po na e hapë Gropën,

Kush e hapë një pus në shpi
1000 herë duhet të mendohet,
Xhaxhi Rama te ve sahatin
Dhe çdo pikë e ujit shënohet,

Qeveria s'na jepë punë
"Dhe të lumtur jemi",
Lum për ne o Edi Rama
Qe me zor të kemi,

Doktorët s'duan t'ia dinë
Dhe për ne nuk pyesin,
Blejmë ilace për shërim
Por ato na mbysin,

Jemi popull shumë i varfër
Edhe shumë i lodhur,
Na Vjenë mishi nga Brazili
Edhe është i ngordhur,

Bora zbardhi tej për tej
Fusha edhe male,
Viti i ri prapë ne na gjeti
më vujte dhe halle,

Viti i vjetër po na ikën
Dhe nuk po mendojmë,
Vetet tona me gjynahe
Ne po i ngarkojmë,

Ne kujtojmë se e gjithë Bota
Është vetëm e jona,
Duam të ndryshojmë të tjerët
por në fakt Harrojmë vetet tona,

Viti erdhi edhe iku
Dhe asgjë s'na mbeti,
Dhe pse jemi egoistë
Ky është realiteti,.

31/12/2017

- Poezi nga Albërim Stojani


- U dërgua nga AlberimStojani -


{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0