Andon Z. Çajupi Poezi
Andon Z. Çajupi

Besoj

Vanë mënt e mija vanë!
Një mejtim më prishi trutë:
gjithë profitët pse janë
ja Arapë, ja Çifutë?
Pse s'ka profitë të tjerë?
Këtë s'e kupëtoj dot...
Gjëra q'u bënë njëherë,
pse nukë bënen dhe sot?
Gjëra që s'i kupëtoj, -
mos u habitni me mua, -
ndë duhet që t'i besoj,
do t'i besoj dua, s'dua.
Do të besoj Shën Marinë,
këtë grua të bekuar,
e cila polli Mesinë
me Frymën e Shëntëruar!
Do të besoj, or të mjerë,
Krishti vdiq (gjë e vërtetë),
dhe, që të mos zëmëroni,
besoj q'u ngjall prapë vetë!
Si gjithë besoj dhe unë
sa shëntorë kanë qënë,
po besoj dhe tjatër punë,
besoj që mëndja na ka lënë!

- Poezi nga Andon Z. Çajupi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0