Poet Anonim Poezi
Poet Anonim

Fal

Njerëz jemi mundë të gabojmë
Pa dashje dhe mundë të lëndojmë
Se gabimet janë njerëzore
Gjërat edhe mundë të na dalin prej dore

Nëse dhëmbje tjetrit i shkaktoj
Nuk e fal vetën nëse tjetrin e lëndoj
Çdo fillim i një historie ka dhe një mbarim
Mjafton që fundi i saj të mos jet zhgënjim

Kur punojmë edhe gabojmë
Por gabimi falët kur falje kërkojmë
Pa dashje shpesh njëri-tjetrin e lëndojmë
Nga dashuria nuk dijmë si të veprojmë

Të gjallët gabojnë nga dashuria
Sa herë dashurojnë lëndohen nga mirësia
Kur duan dhe vlersojnë me shpirtin kristal
Çfardo çoftë ai gabim tjetrin duhet fal

- Poezi nga Poet Anonim{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0