Benjamin Krasniqi Poezi
Benjamin Krasniqi

Al-Aksa

E largët për ne që të duam.
E largët si emrit yt.
Të kemi lënë në duart e pasardhësve të derrave dhe majmunëve.
Ke mbet në duart e atyre që të urrejn.
Xhamia e Isras.
Sa të nderoi Allahu ty,
Kur të gjithë pejgamberët bënë sexhde në tokën tënde.
Xhamia e babait të pejgamberëve.
Xhamia edhe e pronarit te Xhinëve.
Buhtanasari t'i shembi vetëm muret, por jo edhe themelet.
Nuk shemben themelet nga ushtria e Babilonit.
Ato themele i mbron Mbreti i mbretërve.
Xhamia që e çliroi Omeri.
Salaudin Ejubi nuk buzëqeshi asnjëherë, sepse ty të shihte të pushtuar.
E largët nga ne, sepse ne të harruam.
Na nuk jemi si Omeri e Salaudin Ejubi.
Ata të deshtën, ata të çliruan.
Ne të kemi harruar.

8. V .2017

- Poezi nga Benjamin Krasniqi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0