Benjamin Krasniqi Poezi
Benjamin Krasniqi

Ata Janë Të Njëjtit (çifutët)

Po. Ata janë të njëjtit prej mijëra vitesh
Nuk ndryshojnë asnjëherë
Armiqë të së vërtetës
Pasues të gënjeshtrës.
Ata janë armiqë të Allahut
Varsës të njerëzve
Pasues të epshit
Shpikësit dhe ngrënësit të kamatës
Po. Ata janë ngrënësit e peshqëve
kur e kishin të ndaluar
ia bën hallall vetës, atë që e kishin të ndaluar
Ata janë që Allahu i shndërroi në derra dhe majmuna.
Po. Ata janë që përgënjeshtuan pejgamberë
Tradhëtuan pajgamberë
Vranë pejgamberë
Po. Ata janë adhuruesit të viçit
Mosmirënjohës të mirësive
Skllevërit e Faraonit
Servilët e tij.
Për ta u ça deti, ata prap nuk besuan
Po. Ata janë idhujtarët e përbetuar
Ata e vranë Jahjan
E përgënjeshtruan Isain
Derdhën gjakun e pastër pa mëshir
Po. Ata janë që thyen marrëveshjet
Tradhëtuan Muhammedin
Prekën në nderin e muslimanës
Ndihmuan paganët, hipokritët, adhuriesit e Lutit dhe Uzasë
Po. Ata ndryshuan Tevratin dhe Unxhilin, shpikën shiizmin.
Të parët e të fundit
Të vjetrit e të rinjët
Burrat e gratë
Janë njësoj, ndryrësira.
Okupuesit e Palestinës
Zaptuesit e Al-Aksas
Hajnat e Kudsit.
Po. Ata vranë fëmijë në sytë e nënave
Burgosën baballar në sytë e fëmijëve
Mbushën burgjet e arkivolet
Prekën nderin e moralin.
Ata nuk ndryshojnë kurrë
Të mallkuarit e Zotit
Shpifësit e intrigantët
Tradhëtar e servil.
Mallkimi qoftë mbi ju
Deri në ditën e fundit
Pasues të Dexhallit
Ju presim në Hermexhdun.

- Poezi nga Benjamin Krasniqi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0