Bertolt Brecht

Thënie nga Bertolt Brecht

DËRGO NJË THENIE

Thënie nga Bertolt Brecht

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Deri në fund të shkollës së mesme s'kam arritur t'u mësoj asgjë mësuesve të mi.
   aforizma
  4
  488
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njerëzit që lajnë duart e pafajshme, në realitet i lajnë në një legen plot me gjak.
   aforizma
  0
  477
 • 2021-02-08 14:34:41
  Po punoj fort për të përgatitur gabimin tim të radhës.
   aforizma
  0
  477
 • 2021-02-08 14:34:41
  E pafat është toka që ka nevojë për heronj.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nga të gjitha gjërat e sigurta, më e sigurta është dyshimi.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një mashkull ka gjithnjë frikë nga një femër e cila e do shumë.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Përveç teje, askush tjetër nuk mund ta përmirësojë fatin tënd.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shëmbëlltyrat e mëngjesit dhe natës na çojnë në përfundimin e gabuar. Kohët e lumtura nuk vijnë siç vjen mëngjesi pas një nate dimri.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shkenca nuk synon dhe aq t'i hapë dyert dijes së pafundme, sa ç'synon t'i vendosë kufij injorancës së pafundme.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shumë gjykatës janë të pakorruptueshëm, nuk ka njeri që mund t’i detyrojë të vendosin drejtësi.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të hezitosh është gjë e mirë, nëse pastaj bën atë që duhet bërë.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të menduarit është një prej kënaqësive më të mëdha të racës njerëzore.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  U ulëm nga ana e fajit, ngaqë të gjitha vendet e tjera ishin të zëna.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vetëm pasi të ngopet, njeriu mund të bëhet më i mirë.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  E kote t'i vini karemin grepit. Peshku nuk do ta haje.
   aforizma
  0
  476
 • 2021-02-08 14:34:41
  Arti nuk është një pasqyrë ku reflektohet realiteti, por një çekiç me të cilin i jepet formë realitetit.
   aforizma
  0
  475
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk mund të jetë i mirë për shumë kohë nëse mirësia nuk ka kërkesë.
   aforizma
  0
  475
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ende ka gjëra që arrijnë ta prekin shpirtin njerëzor, por nëse përdoren rast e pa rast, e humbasin efektin e tyre.
   aforizma
  0
  475
 • 2021-02-08 14:34:41
  Inteligjenca nuk është të mos bësh gabime, por të zbulosh mënyra nga të cilat të nxjerrësh fitime.
   aforizma
  0
  475
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kacafytuni sa të doni, por në krye të radhës vjen stomaku, pastaj morali.
   aforizma
  0
  475