Dante Alighieri

Thënie nga Dante Alighieri

DËRGO NJË THENIE

Thënie nga Dante Alighieri

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Tri gjëra na kanë mbetur nga parajsa: yjet, lulet dhe fëmijët.
   aforizma
  1
  469
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka dhimbje më të madhe se kujtimi i kohëve të lumtura në mjerim.
   aforizma
  0
  466
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk u krijuat për të jetuar si dështakë, por për të ndjekur virtyte e dije.
   aforizma
  0
  464
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuron pak ai që arrin të shprehë me fjalë se sa shumë dashuron.
   aforizma
  0
  463
 • 2021-02-08 14:34:41
  Prejardhja nuk e bën fisnik individin, është individi që e fisnikëron prejardhjen.
   aforizma
  0
  463
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që e sheh nevojën e tjetrit dhe pret që t’i kërkohet ndihmë, është po aq i pasjellshëm sa ai që refuzon ta ndihmojë.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fytyra tregon ngjyrën e zemrës.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kundër shqisave, arsyeja i ka krahët e shkurtër.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Liria kërkon atë që e vlerëson, atë që është i gatshëm të japë jetën për të.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Prej dhimbjes kafshova të dyja duart.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të jetosh është të turresh drejt vdekjes.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vendet më përcëlluese të ferrit u rezervohen atyre që në kohë krizash morale të mëdha qëndrojnë neutral.
   aforizma
  0
  462
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dëgjon më mirë ai që mban shënime.
   aforizma
  0
  461
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria dhe zemra e sjellshme janë e njëjta gjë.
   aforizma
  0
  461
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria që lëviz diellin dhe yjet e tjera.
   aforizma
  0
  461
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ju që e kaloni këtë derë, shvishuni prej çdo shprese.
   aforizma
  0
  461
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kush pasionin s'e ka provuar, e ka të pamundur për ta kuptuar.
   aforizma
  0
  461