Një Djalë

Një djalë dua ta kem, po vetëm një djalë, t’ia shoh fytyrën, edhe kokën
teksa është i vogël dhe sapo ka lindur, ta shoh atë djalë dhe pas kësaj po le të vdes,
dua që djali im kokën time le ta ketë, po kokën time, edhe kur përballet me vështirësi të përballet,
Dionis të jetë, por nëse zgjedh të mos më dojë, s’ka problem, një djalë ta kem, ai le të më gremisë.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë