A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Kundërpedal

Kur jeta të vjen kundërpedal,
ndjen një dhimbje të fortë në zemër,
nis ngadalë dhe ndjen fort mall,
për normalen, diellin e jetës.

Momentet kundërpedal,
më të vështirat që mund të shfaqen,
Azuris bie poshtë, digjesh si magall,
e shkatërrohesh, nxihesh, pataksesh.

Por njeriu që ka nder dhe forcë,
në të tilla raste vlen të gjykohet,
dhimbjen arrin ai ta mposhtë,
dhe në mjegulla, trazira, harrohet - harrohet.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë