Më mbaj mend (për 1 muaj)

Mizat

Mizat banojnë në pallatet e qytetit,
çohen me vrik dhe ikin tufa – tufa nëpër punë,
lëkunden, shkarkohen, lëvizin sa në një ndërtesë në tjetrën.

E në lëvizjen e tyre,
tundet toka,
të fortët mbijetojnë në natyrën e egër, milingonat më tepër,
kurse bien njëra pas tjetrës, mizat.

- Poezi nga Dionis Xhafa


- U dërgua nga Dionis Xhafa -


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente 0