Më mbaj mend (për 1 muaj)

Dashuria Nuk Është Garë Vrapimi

Dashuria nuk është predikim pa skaj,
Është e pashqiptueshmja, e pamësueshmja,
Ajo, që përjetohet në orën e ndiçimit të saj.

Përmes syve rrëshqasin ëmbël dritë dhe hije,
Përmes zemres vrapojnë lehtë hënë edhe yje.

Nuk është garë vrapimi për të arritur në zenith,
Është ndjenjë, lumturinë harmonizon, shpirtin e zgjidh.

Është thellësia e parrënueshme që secili bart?!...
Është mish e trup,mendim e ide që ngritet lart?!...

Jo!...Jo pra!...Dashuria është ndjenjë që nuk mësohet,
Është koncert, që nga shpirti i dashuruar dirigjohet!...

- Poezi nga Enxhi KrasniqiNuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim