Më mbaj mend (për 1 muaj)

Rrapëllimë Shpirti

Me fantazinë time udhetoja nëpër jetë:
Më dalin fusha të ndezura zjarrë,
burime t'pashterrshme ku freskohet dhëmbja,
shkëmbinjë të gdhendur në fjalë .
Drita të para të mëngjesëve,
nga flaka e diellit shkëndija
që shpërndahëshin në mes lindjës
e flakëronin nëpër fijet e dritës.
Emocione të shumta
me bukurinë e mardhënjëve shpirtërore,
e që ishin të mvaruara nga ajo kohore!...
E ngacmuar dhe plotë kurreshtje,
më cyste dëshira të kërkoja
në rropullit e labirintit
të degjoja rrapëllimen e valëve të shpirtit...
Përpiqësha ti kapja ...ti mbrija
me hapa në të fluturuar
sepse e di,
si do ti shifte -
nje shpirte i dashurur.

- Poezi nga Enxhi KrasniqiNuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim