Më mbaj mend (për 1 muaj)

Mos Ik

Edhe nëse të them ik!...
Nëse jam ëndërr e përmbysur,
nëse jam borë e akullt,
nëse jam një egërsirë e natyrës,
një llavë si lum i marrë,
një erë e thatë që të përplaset fytyrës...
Edhe nëse është e madhe mëria ime!...
Unë!...Të them ik!..
Eshtë egërsia ime në dërmim,
egërsia e një të plagosure,
dhe së fundi e lënduar në dashuri,
por mbi të gjithat e thyer në krenari...
Edhe atëherë kur cmendëm!..
Edhe kur rebelohëm!...
Edhe kur të rëndoj dhe gjuaj...
Gjithë c'beje- nuk e bejë!...
C'farë them- nuk e them!...
Pikërisht të gjitha i bëj se të dua!...
Edhe pse në TY lëshojë dhëmbjen time!...
Unë prap të them ik!...
Por TI mosssss ik!...

- Poezi nga Enxhi Krasniqi


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim