Më mbaj mend (për 1 muaj)

Mos Më Largoni Prej Trungut

Sa netë të gjata
në gjumë numëroj,
që ditët të ikin shpejt
në vendlindje të shkoj.

Një vjet të tërë
e pres këtë pushim,
të lumturohem,
shpirti të ketë gëzim.

Secilës ardhje i gëzohëm,
flas pa rezerva
e nuk keqkuptohëm,
ky shpirt i imi
mbyllur në kuti,
ka nevojë të shpërthejë,
të shprehet në liri.

C qetësi, c lehtsim,
c guxim ndiej ,reflektojë,
ju lutem mos e ngacmoni
lejoni tek une të sundoj.

Mos thuani na erdhen të huajt
apo te jashtit...
mos më largoni
prej TRUNGUT E ASHTIT...

Nëna me zë të mekur,
thërret nga pragu,
mirë se erdhe bijë,
tek lisi ,kulla e oxhaku...

Nese për ju jam e huaj
Kuptoni!...
vendlindjen dhe nënën,
s mund t ma ndaloni.

Por as token e Kosovës,
mos ma mohoni,
kur na thërret vdekja,
me të njetin DHE do t mbulohemi...

- Poezi nga Enxhi KrasniqiNuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim