Më mbaj mend (për 1 muaj)

Cilet Do Ishim Ne

Ëndrrojë zgjimin me puthjet tua,
ëndrrojë këngën me zërin tënd,
ëndrrojë dëshirën në mua,
ëndrrojë ty në cdo kënd.

Endrrat ma vjedhin gjumin,
ma vjedhin helmin,
ma vjedhin fjalën.
ma vjedhin tmerrin.

Nuk shof ëndrra të trishta,
nuk shof ty të mjerë,
nuk shof vetën të vënitur,
as të dy në humner...

Cilët do ishim në këtë kërkim,
cilët do ishim në këtë rrënkim,
cilët do ishim NE në këtë ëndërr.
cilët do ishim ne në zgjim.

Jo-pjesë e jetës së fjetur,
jo-shkëndi e sekondës,
jo-harres e së djeshmës,
por e sotmja e të sotmës...

Dëshirë dhe nevëri që kall,
fluturim shpirti dhe zë i zemrës
që ringjallë...

- Poezi nga Enxhi KrasniqiNuk ka akoma asnjë votë


Komente 0