Epikuri
Epikuri

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

 • Vendlindja:
 • GreqiBiografia

BIOGRAFIA: Epikuri është një autor/publicist i huaj. Epikuri (Samos, 10 shkurt 341 pes - Athinë, 270 pes) ishte një filozof i lashtë grek. Dishepull i skeptikut demokratik Nausifane dhe themelues i një prej shkollave kryesore filozofike të epokës helenistike dhe romake, epikureanizmi, e cila u përhap nga shekulli i 4 para Krishtit. deri në shekullin e dytë pas Krishtit, kur, kundërshtuar nga Etërit e Kishës, pësoi një rënie të shpejtë, për t'u rivlerësuar shekuj më vonë nga rrymat natyraliste të Hu...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Epikuri

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Të diturin e pasuron natyra.
   aforizma
  6
  894
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse jeton sipas normave të natyrës, nuk do të jesh kurrë i varfër. Nëse jeton sipas mendimeve të dynjasë, nuk do të jesh kurrë i pasur.
   aforizma
  8
  877
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nga të gjitha gjërat që dija siguron për të patur një jetë të lumtur, e mira më e madhe është miqësia.
   aforizma
  3
  861
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk kemi dhe aq nevojë për ndihmën e miqve, sa për sigurinë e ndihmës së tyre.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu i hareshëm sjell hare për vete e për të tjerët.
   aforizma
  0
  859
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk duhet prishur e mira e tashme me dëshirimin e gjërave që s'kemi, por duhet menduar se edhe gjërat që tashmë kemi, i kemi dëshiruar.
   aforizma
  0
  859
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është diçka fisnike, pranimi i varfërisë me gëzim.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më mirë që të dështojë një projekt i mirë sesa të ketë sukses një projekt i keq.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë nuk i mjafton njeriut që e mjaftueshmja i duket pak.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është gjatësia e kohës që na shijon më shumë, por ëmbëlsia e saj.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është natyra ajo që i ndan sojlitë nga sojsëzët, por veprat e secilit.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është pa vështirësi të thuash patjetër ose po ose jo.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk jemi kurrë as tepër të rinj e as tepër të vjetër për të qenë të lumtur. Kujdesi për mirëqenien e shpirtit është i mirë në çdo moshë.
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Para secilës dëshirë duhet të ngrejmë këtë pyetje: çfarë do të ndodhë nëse dëshira plotësohet dhe çfarë do të ndodhë nëse nuk plotësohet?
   aforizma
  0
  858
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ëndrrat nuk kanë as natyrë fizike dhe as forcë hyjnore, por ato janë pasojë e imazheve që na lënë përshtypje.
   aforizma
  0
  857
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është idiotësi t’u kërkosh hyjnive diçka që mund ta arrish vetë.
   aforizma
  0
  857
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që thotë se mosha e filozofimit nuk ka ardhur akoma ose ka kaluar tashmë, është njëlloj sikur të thoshte që nuk ka ardhur akoma ose ka kaluar tashmë koha për të qenë i lumtur.
   aforizma
  0
  857
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë e re nuk ndodh në univers, krahasuar me atë që ka ndodhur në amshim.
   aforizma
  0
  857
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk e zgjedh të keqen ngaqë është e keqe, por ngaqë bie në kurthin e saj, kur gabimisht e gjykon si një të mirë, krahasuar me një të keqe më të madhe.
   aforizma
  0
  857
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asnjë kënaqësi nuk është një e keqe në vetvete, por shpeshherë mjetet për t'i arritur ato shkaktojnë më shumë dëme se përfitime.
   aforizma
  0
  857

Komente 0