Më mbaj mend (për 1 muaj)


Tema: Poezi Për Ëndrra dhe Shpresë

Ecim Neper Kohra

Te shtytun neper vuajtjet e mjerimin e asaj kohe
nen tmerrin e vuajtjes e perndjekjes xhakatare
koh dimri apo vjeshte xhithnji ne levizje
ne ditet e mundimeshme nga dora zullumqare
Nen pellgun e ndjersires,pershkime ne zona te huaja
te strukur aty ketu,neper heshtjen e e frigeshme jo t'qet
belbzima vetem sa u dexhonte,ne kalimin e ati tmerri
te vuajtur e uritur luftonim per jet
I malkuar qoft ai ai qe ne shpirt na trathtoj
na deboj nga shpija ne mergimin e shkret
Trathetija si na ndiqete hap pas hapi ,,
qe se na la per asnji moment te qet
Ram ne nji pusi,,ku fjala se dexhohet
kur ne na xhykonin se ishim shqiptar
familja te mjer asxhe s- kupotonin
ku ishim e s'ishim apo ishim xhall
Nji dritare t vogel.ku drita s depertonte
lemerit e huaja u sillnin verdall
koha se kalonte ,e ku mendja s'ikte
nen strukullen e cila me xhak ishte e lar..
Eh moj bot me nxhyra,e ca je tinzare
ca e ca koh dot mbesim ne ket tmerr
vall a dot vjen dita,,te shofim nji drit
deri kure keshtu dot mbesim ne terr..
Shkruar vt,,1993,né Kalsruh,,Gjermani..

- poezi nga Fatmir Çitaku


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim