François De La Rochefoucauld
François De La Rochefoucauld

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1613-1680)

 • Ndërroi jetë më:
 • 17-3-1680
 • Vendlindja:
 • ParisBiografia

BIOGRAFIA: François De La Rochefoucauld është një autor/publicist i huaj. François de La Rochefoucauld (Paris, 15 shtator 1613 - Paris, 17 mars 1680) ishte një shkrimtar, filozof dhe aforist francez. François VI de La Rochefoucauld, princi i Marsillac (shkruhet edhe Marcillac), lindi në kryeqytetin francez në Rue des Petits Champs, i pari nga 14 fëmijët, nga François V dhe Gabrielle di Liancourt, në një nga familjet më të vjetra fisnike në Francë. I arsimuar më shumë në armë sesa në letra, ai hyri në botë në moshën 16 ...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga François De La Rochefoucauld

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria e vërtetë është e rrallë, miqësia e vërtetë është edhe më e rrallë.
   aforizma
  0
  789
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që mendon se mund të bëjë pa të tjerët, gabon rëndë, por ai që mendon se të tjerët nuk mund të bëjnë pa të, gabon edhe më rëndë.
   aforizma
  1
  784
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mënyra më e mirë për t’i mbajtur miqtë është të mos u kërkosh asgjë e të mos u detyrohesh asgjë.
   aforizma
  0
  781
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dhurata më e bukur që kanë krijuar njerëzit pas urtësisë është miqësia.
   aforizma
  1
  781
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më kollaj të jemi të mençur për të tjerët se për veten.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njerëzit e ndershëm të japin respekt për meritat e tua, të tjerët për pasurinë tënde.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njerëzit japin këshilla të mira kur janë shumë të vjetër për të dhënë shembull të keq.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Po të gjykohet për dashurinë nga shumica e efekteve të saj, ajo i ngjet më tepër urrejtjes se sa miqësisë.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vetëm njerëzit e mëdhenj kanë të meta të mëdha.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është çmenduri e madhe të duash të jesh i vetmi i mençur.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është e vështirë që dy persona që nuk duhen më, të grinden me të vërtetë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai, të cilit i besoni sekretin tuaj, ai bëhet pronari i lirisë suaj.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Asgjë nuk jepet me aq bujari sa këshillat.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atij që s’i pëlqen askush është më i palumtur se ai që nuk pëlqehet nga askush.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Egoizmi i flet të gjitha gjuhët dhe i luan të gjitha rolet, edhe atë të zemërgjerësisë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ferri i grave është pleqëria.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Miku i vërtetë është më e mira e të mirave.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ndonëse njerëzit lëvdohen për veprat e tyre të mëdha, ato nuk janë aq shpesh fryt i një projekti sa ç’janë pasojë e rastësisë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nganjëherë mjafton të jesh injorant që të mos gënjehesh nga një njeri inteligjent.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka njeri të mençur, pa një grimcë çmendurie.
   aforizma
  0
  779

Komente 0