Honore De Balzak
Honore De Balzak

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1799-1850)

  • Ndërroi jetë më:
  • 18-8-1850
  • Vendlindja:
  • ToursBiografia

BIOGRAFIA: Honore De Balzak është një autor/publicist i huaj. Honoré de Balzac, lindur Honoré Balzac (Tours, 20 maj 1799 - Paris, 18 gusht 1850) ishte një shkrimtar francez, dramaturg, kritik letrar, eseist, gazetar dhe shtypës, i konsideruar ndër më të mëdhenjtë e tij koha, dhe gjithashtu mjeshtri kryesor i romanit realist francez të shekullit të 19-të. Një shkrimtar pjellor, ai ka zhvilluar një vepër monumentale: Komedia njerëzore, një cikël romanesh dhe tregimesh të shumta që synojnë të përshkruajnë në n...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Honore De Balzak

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
  • 2021-02-08 14:34:41
    Vjen një çast në jetën e brendshme familjare, ku fëmijët, me dashje apo pa dashje, bëhen gjykatës të prindërve të tyre.
     aforizma
    8
    884
  • 2021-02-08 14:34:41
    Që prindërit të jenë të lumtur, ata duhet të japin gjithnjë.
     aforizma
    4
    863
  • 2021-02-08 14:34:41
    Mirënjohja ndaj prindërve është një borxh që fëmijët nuk e pranojnë gjithmonë në inventar.
     aforizma
    3
    861
  • 2021-02-08 14:34:41
    Ata që dashurojnë ose nuk dyshojnë asgjë ose dyshojnë gjithçka.
     aforizma
    1
    857
  • 2021-02-08 14:34:41
    Dashuria është thesar kujtimesh.
     aforizma
    0
    857
  • 2021-02-08 14:34:41
    Tronditjet e mëdha të jetës na shërojnë nga frikërat e vogla.
     aforizma
    0
    857
  • 2021-02-08 14:34:41
    Asnjë femër nuk lihet pa arsye. Kjo aksiomë është e shkruar në zemrën e çdo femre. Ja, nga buron gjithë ai tërbim i femrave të lëna.
     aforizma
    2
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Barazia mund të jetë një e drejtë, por asnjë forcë njerëzore nuk mund ta bëjë realitet.
     aforizma
    0
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nuk arrihet kurrë aq lart sa atëherë kur nuk e di se ku po shkon.
     aforizma
    0
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nuk ekzistojnë pasione aq fisnike sa veset: sa më shumë ushqehen, aq më shumë rriten.
     aforizma
    0
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Vetëm të varfrit janë bujarë.
     aforizma
    0
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Atje ku një njeri vdes, dy veta mund ta shpëtojnë njëri- tjetrin nga rreziku.
     aforizma
    0
    856
  • 2021-02-08 14:34:41
    Bashkëshorti, ashtu si qeveria, nuk duhet kurrë të rrëfejë gabime.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Burri nuk duhet kurrë as të flejë i pari dhe as të zgjohet i fundit.
     aforizma
    1
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Dashuria e vërtetë është e përjetshme dhe gjithmonë e njëjtë; që edhe kur flokët janë të thinjur, zemra mbetet gjithnjë e re.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nëse ka dallime mes një çasti kënaqësie e një tjetri, një mashkull mund të jetë gjithmonë i lumtur me të njëjtën femër.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Një prej mangësive të njerëzve inteligjentë është se ata nuk mund të rrinë pa kuptuar çdo gjë.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nuk ka asnjë lumturi njerëzore që të mos lindë nga injoranca.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nuk ka dhimbje që gjumi të mos e mundë.
     aforizma
    0
    855
  • 2021-02-08 14:34:41
    Nuk ka njerëz sypatrembur mes atyre që kanë ç'të humbasin.
     aforizma
    0
    855

Komente 0