Teksti Origjinal

Kur po me ec në maje të gishtave,
por si flutur në qeshor,don me i prek majet e pishave pak më u zgjat i kap më dor,
në fustan të kalter metpurpurt pë shtat tënd tper i shkurt,
me shkon rruges më zigzake ma zën frymen dhe me pake,
Vet selviat ta kan zili për at shtat të holl e të gjatë,
të ka fal zoti moj bukuri lum aj lum qe te ka nafak.

Eja të lutem eja mos të ndalet hareja bukuri ka Peja plot me vasha të reja, eja mos të ndalet hareja bukuri ka Peja plot me vasha të reja,

Më pate thënë se të pelqen bjeshka,
ajri paster të jep gjallëri,
nje koh të gjat më mundoj kurreshtja kush ta dha kët bukuri,
uji i ftoft i Dukagjinit buka e ëmbël misermike dhe freskia e lugut drinit bukurin ta dhan moj mike,
Jan këto të bukura bjeshket tona,keto alpt,
alpet shqiptareee,
din të rrisin vasha të njoma të bukurat, lozonjaare,

Eja të lutem eja dhe njeher n ka Peja apo ka Deçani se më dogji gjani,eja në Prishtin n'daq në Dukagjin njësoj ësht për mua te ti jam se të duaa

Eja të lutem eja mos të ndalet hareja,bukuri ka peja plot me vashe të reja,eja në prishtin ndash në dukagjin,njesoj ësht për mua, të ti jam se të duaa,
të ti jam se të duaa, të ti jam se
të dua,të ti jam se të dua

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v2.9 © 2019