Teksti Origjinal

REF.:
Gure mbi gure te mos ngelet,
Ta tundim qe nga themelet.
Kenge e valle ,dheu tundet,
Dasem ne shtate katundet.

Ngrihen miq e shoke ne kembe,
Vijne burra hijerende,
Armatosur gjer ne dhembe
me dollira e me kenge.

Vijne nga Myzeqe e Madhe,
Burra o per kale shale,
Ngrene dolline e s' u thone dale,
kobure zbrazin ne valle.

Kerceni se nuk ka gajle,
Eja ngrihuni ne valle,
Tunden fusha edhe male,
Valle treshe myzeqare.

Ejani vallen ta hedhim,valle myzeqare,
Ejani vallen ta ndezim o ta djegim fare.

REF.:
Gure mbi gure te mos ngelet,
Ta tundim qe nga themelet,
Kenge e valle dheu tundet,
Dasem ne shtate katundet.

Ulur ne balle te qoshese,
Ulur trimat qe kane bese,
Dajon e kane vene ne mese
Burrerine masin ne sheshe.

Me shallvare dhe takije,
Sa lezet u paska hije,
Me kenge e zbardhin mengjesin,
Me valle krushqit i presin.

Kerceni se nuk ka gajle,
Eja ngrihuni ne valle,
Tunden fusha edhe male
Valle treshe myzeqare.

Ejani vallen ta hedhim valle myzeqare,
Ejani vallen ta ndezim o ta djegim fare!

REF. x2:
Gure mbi gure te mos ngelet,
Ta tundim qe nga themelet,
Kenge e valle dheu tundet

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020