Teksti Origjinal

Malli Për Atdhe

Netët e gjata ne malet e Turkisë
Ofronin siguri dhe miqësi
Punonte me nder dhe bujari
Djaloshi i ri Hilmi.

Muajt dhe vitet kalonin
Mangalli shpaloste bisedën për Prizrenin
Tregonin pleqtë për kalanë lumin dhe sharrin
Bisedohej për farefisin dhe të afërmin.

Ky i ri mësoi për Bazhdarhanën Terzimahallën dhe Islanën
I dinte vendet pa i vizituar kurr
Ndëgjonte me shumë vëmendje dhe dashuri
Djaloshi Hilmi ne malet e Turkisë mike.

Vitet dekadat kalonin
Endërronte tani burri në moshë Haxhi Hilmi
Pëshpërite emrat e njohura te Qytetit te Zotërive
Vende këto ende te freskëta në trurin e tij.

Allahu i Madh ndriqoi rrugën
Gjaku nuk është ujë thojnë
Vendet e mësuara që në fëmijëri ti bëjë realitet.
Vendosi Zotëri Hilmi

Zbriti nga avioni pas shtatëdhjetë viteve në mërgim
Me familjen Haxhi Hilmi
Puthi tokën e dashurë te tij
I piku loti prej ngazëllimit.

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020