Teksti Origjinal

Enigma e jetës
Jetësuar në trupin tim
Jeton në mendjen e ndritur
Hijeshon natyrën njeri
Endet pandërprerë pranishëm
Si shkopi i magjistarit shëndrit
Sjell begati dhe shiun
Frymon Brenda saj
Si vullkani i etshëm për liri
Zjarri përvëlues i epshit
Netëve të egra stuhishë
Mëngjeseve zgjim përrallor
Noton në folenë e dashurisë
Ndëgjohen këngët dhe baladat
Është ajo
Zonja e oxhakut
Shtylla e nderit të mbretërisë
Derdhet çaji para agimit
Ditë pazari është
Plaku kuvendon me burra
Plaka thur çorape
Lëkund djepin ky krenare
Rrezet e para të diellit
Thejnë qetësinë e natës
Vazdon odiseada e pasur
Në vatrën familjare pranë kaminit…

tyran prizren spahiu

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020