Teksti Origjinal

"Farë e farës Pellazgë".
Sofër e bujarisë Dardane.
Shtegtim i pafund!
Rropatje, faqe te reja historie, e trishtim.
Emra te shkruar mbi "mermerë, "epitafe
pa fund"!

Me flamurin me "shkabë"!
I puqur nenë krahët e shqiponjës.
Fort mbështetur në gjoks, me gjake, e
sakrifica.
E ti nuk tundesh, nuk përkulesh.
Shkëmb i pathyer, trim mbi trimat.
Ëndrra jote nuk u shua, me vite dekada,
njëqind vjet.
Ishin shumë, por ti nuk i numërove
plagët.
Nuk te pa kush fije loti !
Mbete ashtu i" shenjtë e begatë"!
Birë i besës e fjalës, paqësore me mikun, e
shqiponjë për armikun!

Shqiptarë "paq uratën e perëndisë!
Birë i shkrepave, ku mbanë çerdhe vetëm
shqipet,
e kësulë e bardhe te shkrinë mbi kokë.
E bardhe e dëlire si shkrepat.
Kurë dëbora dukët si pasqyrë prapa
majave.
Te larta po aq sa ty!
Shqiptar, i bekuar i perëndisë, paqe
"Uratën"!
SHQIPTARÊ!

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2021