Teksti Origjinal

E ndeshja gati per dite ate peme!
E lene ne meshiren e fatit,
Ashtu kishte mbire vetevetiu,
Rrenje kishte hedhur ne mes te fshatit.

Shihja se si degët ngjiteshin larte,
Dhe kur vinte pranvera mbusheshin me flete,
Fshati zbukurohej,i shtohej gjalleria,
Dhe dukej sikur gjithmon nga pema merte jete!

Pastaj vjeshta mbi gjethet leshohej si zjarr ,
Dhe druri shekullor pergjumej ne acar,
E njejta panoram gati vit per vite,
Dhe kur dimri leshonte ererat dhe stuhite.

Qe kur isha femije kureshtar pyesja per emrin
E atije druri shekullor qe perehere prekte lartesit,
Qe tani nuk ndodhet me ne mes te fshatit,
Pa meshire e preu sepata nje dite.

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020