Teksti Origjinal

Me te kthyer Ceni nga shkolla.
Duel me vrap me top në bash që.
Do fidanë shumë te vogla.
I goditi dy tre raste.

Rastësisht babi nga puna.
Sapo kthehej me nxitim.
E këshilloji më fjalë të urta.
Mos ashtu o biri im!

Këto fidanë bëjnë shumë kokrra.
Mollë e dardhë e fruta tjera.
Por nuk duan me u rrahë me topa.
Se kem prit për shumë pranvera.

Në fillim u ndie pakë keq.
Babit falje i kërkoji.
Ai s'është djali, kryeneç.
Dhe ashtu ma kurrë s'veproi!

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020