Teksti Origjinal

O kali im plak, o gerdalli im plak,
kapercyen nje prag, na shty edhe pak
Andej nga nxitojne lejleket ne varg.
Nga vrima e qiellit na ndjek nje rrufe,
O kali im plak me shale e me fre,
Me jele te zeza perzier me re.
Ne rrugen me gropa me rere e kulmak
Calojme e gufojme te arrijme atje larg,
O kali imp la, o cilaku rrezak!
U shua nje dritez dhe tjetra po zbardh,
Kaptojme nje ledh, dredhojme nje gardh,
Qendro mos u zbath, duro mos u ngath!
O kali imp la, me thundra me gjak,
E di se do mekesh, po prit edhe pak,
Se fryma si jotja dhe mua m’u vak…

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020