Teksti Origjinal

...ëndërr je ti
pranverë e hershme që më zgjon
dritë dielli
harmoni
kënaqësi e shpirtit,
tek ti
gjetur kam ndjesinë e lumturisë
këngën e jetës
ylberin shumëngjyrësh,
zonjë
me ty, qetësinë e shpirtit ndiej
buzëqeshjen e sinqertë shijova
altar je
e mirësisë
qetësisë
durimit
ti, më dhurove godinën e rinisë
bashkëudhëtare,
pasuruar ke oxhakun tim,
kreshnike
zonjë e dashurisë, shpresës, frymëzimit
godinë mbështetëse
e rinisë, strehimore e gjendjes shpirtërore të shqetësuar
përshëndetëse e moshës
zbute suferinën në qenien time,
në shëndet dhe frikë nënshtruese
aty të kam
në divanin e jetës,
besnike
faleminderohem me tërë zemrën,
di, edhe ne jemi udhëtar në këtë jetë
unë, i dobët, qelqtë, i thjeshtë njeri
doemos ne
dje, sot, nesër.faleminderohemi
nënshtrohemi
vetëm Ty i madhi Zot,

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020