Teksti Origjinal

E ndjen lirinë tek të vërshon ndër fytyrë të bardhë, edhe hapin tek e hedh,
si ecën njerëzia, e shëtit, e bisedon, e flet e “piqet” me njëri-tjetrin, llafosen,
teksa darkë është, edhe hëna bie tëposhtë, nëpër malet e përtejme, freski ka,
udhëton, flakëron e imagjinon, me familjen tek del, në bulevard të Peshkopisë.

Se ne kemi figura të ndritura të kombit shqiptar, ne e kemi heroin tonë Skënderbeun,
ne kemi luftëtarë të mëdhenj në historinë tonë, e kemi Elez Isufin e Cen Elezin,
por ne e kemi edhe Naim Plakun, kemi zëra të fjalës së lirë, që buçasin në çdo kohë,
e njëlloj si në udhën e madhe që lidh Bulqizë, flladitesh, në bulevard të Peshkopisë.

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v2.9 © 2019