Teksti Origjinal

(përballë huliganëve)

Ishe Njeri…të kthyem bronz
siç bëhet me heronjtë mbi dhé.
Ai bronz sot diku rri nervoz
përballë një turme me varé…

Nëse Heroin e prek tek rri,
bronzi rikthehet prapë Njeri!…

Kur dalin plakat në lëmë
u qahen nuseve-vita:
“Moj, na mbani në pëllëmbë
se ju dhamë djem si drita!”…

Nuset, tek u çojnë kafenë
vënë dhe përgjigjen sipër_
“Po ne djemtë prapë jua kthejmë,
ca si mbesa, ca si nipër…”

📋 Teksti i Kartolinës

Seleksiono 1-6 rreshta nga teksti origjinal dhe tërhiqi/ngjiti në hapësirën e mëposhtëme:


Kartolina v3.1 © 2020