Më mbaj mend (për 1 muaj)

Ilir Shaqiri - Vranina

Ju lutemi që korrigjimet të jenë sa më të sakta.
Faleminderit për kohën tuaj!

Gjuha origjinale e këngës


Teksti origjinal i këngës
O Vraninë, Vraninë e shkretë o hej
Gjallë as vdekë nuk paske metë o hej
O Vraninë ç'mu desht me t'pa?
Muret tua t'paskan ra heeeej...

Një sy qel e tjetrin qorr,
Dje si kshtjellë e sot si vorr.

O Vraninë o gur e dhe,
A s'më thu e kuja je?

Një kambë n'tokë e tjetrën n'ujë,
As e jona, as e huj...

Oso Kukën ku ma ke?
Bashkë me ty kalbet pa dhe heeeej

Nanë shqiptare t'vraftë buka!
Në mos lindsh më Oso Kuka heeej

O Vraninë ku t'shkoj ushtima o heej
Kullë kala me dyzet trima o heej
O Vraninë ç'mu desht me t'pa?
Muret tua t'paskan ra heeeej

Një sy qel e tjetrin qorr,
Dje si kshtjellë e sot si vorr.

O Vraninë o gur e dhe,
A s'më thu e kuja je?

Një kambë n'tokë e tjetrën n'ujë,
As e jona, as e huj...

Oso Kukën ku ma ke?
Bashkë me ty kalbet pa dhe heeeej

Nanë shqiptare t'vraftë buka!
Në mos lindsh më Oso Kuka heeej

O Vraninë o gur e dhe
A s'më thu e kuja je?

Një kambë n'tokë e tjetrën n'ujë,
As e jona, as e huj...

Oso Kukën ku ma ke?
Bashkë me ty kalbet pa dhe heeeej

Nanë shqiptare t'vraftë buka!
Në mos lindsh më Oso Kuka heeej
Gjuha e përkthimit


Titulli i përkthyer:


Teksti i përkthyer:


(Mund të lihet bosh)