Më mbaj mend (për 1 muaj)

Hazis Ndreu - Hajredin Pasha

Ju lutemi që përkthimi të jetë sa më i saktë dhe pa përdorur Google Translate.
Faleminderit për kohën tuaj!

Gjuha origjinale e këngës


Teksti origjinal i këngës
Eee Hajredin Pasha o po vjen Radikes,
Vall-ë ku jan-o po malet e Dibrës,
Vall-ë ku jan-o po malet e Dibrës.

Eee vallë ku jan-o e malet e Dibrës,
Ke kalaja e jane mbledh-o gjilis
Ke kalaja o jane mbledh-o gjilis

Eee mbledhë gjilis e jan te kalaja,
Po Hajredin Pashën e ka gjete belaja,
Po Hajredin Pashën e ka gjete belaja.

Eee gjetë belaja Pashën si e ka gjete,
Tha Malet e Dibrës e jane lidhe me vdeke,
Malet e Dibrës e jane lidhe me vdeke.

Eee lidhe me vdeke o me vdeke të tanë,
Asqerin Turkit e mos me ia dhane,
Asqerin Turkit e mos me ia dhane.

Eee Hajredin Pasha he more hutaq,
S'rrifet Dibra Pashe mor me kerbaq,
S'rrifet Dibra Pashe mor me kerbaq.

Eee Hajredin Pasha o more kraj shenajk,
Nuk ashte Dibra Pashe mor Selenajk,
Nuk ashte Dibra Pashe mor Selenajk.

Eee Selenajk e nuk ashte o Përlep-e
Sikur ma lype Pashe n’Diber ma gjete
Sikur ma lype Pashe n’Diber ma gjete

Eee nandqind varre o more kush na i bani
O Dibëra e Madhe e mor dhe Zerqani
Dibëra e Madhe e mor dhe Zerqani

Eee Hajredin Pasha o ku e ke lan atin,
Mu n’Radike o m’ka met i ngrati,
Mu n’Radike o m’ka o met i ngrati.

Eee Hajradin Pasha ku i ke lan taborret,
T’gjithë në Diber o nëpër llogore,
T’gjithë në Diber hej nëpër llogore.

Eee Hajredin Pasha ku i ke lane ordine,
T’gjithë në Diber besa mi kane gri,
T’gjithë në Diber besa mi kane gri.

Eee t’gjithë në Dibër besa mi kane gri,
Jo ma pak hej nja dimdhetmije,
Jo ma pak o nja dimdhetmije.

Eee jo ma pak hej nja dimdhetmije,
Kan met n’istikame hej në vorr s’kan hi,
Kan met n’istikame hej në vorr s’kan hi.

Vërejtje: kraj shenajk= krye shenik
Selenajk= Selanik
Prelep= Prilep
Gjuha e përkthimit


Titulli i përkthyer:


Teksti i përkthyer:


(Mund të lihet bosh)