Thënie Për Atdheun

Thënie Për Atdheun

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Topi që shemb kështjellat më të forta është atdhedashuria.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Djalin që tradhton atdheun, nuk e do as nëna e vet.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Edhe hâna do t'a dije, edhe dielli do t'ket pa, se përqark ksaj rrokullije, si Shqypnija vend nuk ka!
  Gjergj Fishta aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Lereni më nj’anë fenë. Të shikojmë mëmëdhenë.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Le të sulemi nën flamurin e kuq në flakë të luftës, që të na drithërohet trupi nga dehja e barutit, që të na ndizet shpirti nga zjarri i shenjtë i lirisë dhe le të vdesirn duke thirrur: “Rroftë Shqipëria“.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria për atdheun lind nga dashuria për familjen.
  Sami Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Jetoni për Shqipërinë dhe vdisni për të.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu mund të zgjedhë cilëndo fe që ka trashëguar apo që i pëlqen, por s'mund të zgjedhë një tjetër kombësi dhe të luftojë të tijën, pa vënë në ballë një vulë të madhe prej tradhtari.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu po s’deshi kombin e tij e mëmëdhenë, nuk ka pjesë nga njerëzia, s’do as vetëhenë.
  Naim Frashëri aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Flamuri kombtar nuk ka ç'ka ban nder ne, po kje se dashtni nuk kem' për Atdhe!
  Gjergj Fishta aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ja grushti do të bjeri përmbi krye të zuzarëve; koha është e maskarenjve, po atdheu i shqiptarëve.
  Ali Asllani aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Burrat e mëdhenj nuk i munguan as dje Shqipërisë, as sot dhe nuk do t’i mungojnë as nesër.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo komb çlirohet me përpjekjet e veta.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ne jemi shqiptarë dhe e kemi për detyrë të mbetemi siç qemë prej kohe stoli e maleve të larta dhe të qiellit.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Koha është e maskarenjve, por atdheu i shqiptarëve
  Ali Asllani aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Populli nuk e pëson duke qenë i ditur.
  Pjetër Bogdani aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Fati i popullit tim ëshfë fati im.
  Pjetër Bogdani aforizma
 • 2021-02-12 00:25:03
  Njeriu mund të zgjedhë cilëndo fe që ka trashëguar prej stërgjyshërve dhe që i pëlqen, por s’mund të zgjedhë një tjetër kombësi dhe të luftojë të tijën, pa vënë në ballë një vulë të madhe prej “tradhtari”.
  Fan Noli aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  I huaji s’mund veçse të pranojë çmimin që një komb i vë vetes së tij.
  Faik Konica aforizma
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu… duhet të sillet për dobi të shpirtit të vet e të popullit.
  Pjetër Bogdani aforizma