Më mbaj mend (për 1 muaj)

Minatori - Shfletoj Gazeten, Per Ty Mendoj Lyrics

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  23

Me vendim të prerë një expresso egzekutoj
e shfletoj gazetën, dhe për ty mendoj
shëtis nëpër tituj askund nuk është gjetë
në Prishtinë, në Kosovë, askund në planet.

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Lexoj deklarata nga disa patriot
gazetar, shkrimtar, poet e budallë
vuatjet e tyre për komb janë pandarë
kur të folsh me ta të duket vetja shka

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Ndalem te kalendari historik
dhe me nga pak droj dhe nga pak frikë
asgje sot për botën nuk është vendos
në këtë ditë as Titaniku s'është fundos

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Datë e parëndsishme sot asgjë s'paska ngjarë
në këte ditë as John Kennedy nuk është vra
as Neil Armstrongu sot s'ka shkel në hënë
e për çudi sot kërkujt s'ja paskna qi atë nanë

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Pseeeeee shkovee tiii
Pseeeeee shkovee tiii ( : : )

Lexoj prognozën metorologjike
borë, shi, diell, të rreshura politike
Krejt çka di dhe çka është me rëndësi
sot ti nuk je këtu sot shkove ti

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Opsione për Kosovën, sa të duash menjëherë
ta mbështjellin, paketojnë si një hamburger
zgjidhje për Kosovën sa të duash si në korrent
Kosova Republikë, Pavaresi, Kosova Kontinent

Pse shkove ti
Pse shkove ti

A ka shpërthy ndonjë bombë sot në qendër të Bombajit
naj raptish i sert a u përvlu në gjygym të çajit
Hitleri a boni sot vetëvrasje në Berlin
apo ra bomba atomike n'Hiroshim

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Sot shkove ti athua askush nuk mbet
sikur dikush ma vodhi këtë qytet
sot dielli lindi dhe do të perëndoj
mos mendo se më more në qafë
se për ty do të masturboj.

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Pseeeeee shkoveeee tiii
Pseeeeee shkoveeee tiii


Ky tekst u dërgua nga B.


Akordet:

Cm(VIII) / G#(IV) D#(VI) A#(VI) - - - - ose Bb(VI)
---- Cm------G#------D#------A#OseBb
E|----8--------4--------6--------6------------------------------------------------|
B|----8--------4--------8--------6------------------------------------------------|
G|----8--------5--------8--------7------------------------------------------------|
D|----10-------6--------8--------8------------------------------------------------|
A|----10-------6--------6--------8-----------------------------------------------|
E|-----8--------4--------x--------6------------------------------------------------|

Strofa,refreni: Cm–G#–D#–A#

Me vendim te prere nje ekspres egzekutoj
e shfletoj gazeten, dhe per ty mendoj
shtetis neper tituje askund nuk eshte gjete
ne Prishtine, ne Kosove, askund ne planete.

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Lexoj deklarata nga disa patriote
gazetare, shkrimtare, poet e budalle
vuatjet e tyre per kange jane pandare
kur folshe me ta te duket vetja shka

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Ndalem te kalendari historik
dhe me ka pak dro dhe frike
asgje sot per boten nuk eshte vendose
ne kete dite as Titaniku seshte fundos

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Date e parendsishme sot asgje spaska ngjare
ne kete dite as John Kennedy nuk eshte vra
as Nile Amstrongu sot nuk ska shkel ne hane
e per cudi sot kurkuj sja pasna qi ate nane

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Psee shkove ti
Psee shkove ti

Lexoj prognazone metrologjike
bore, shi, dielle, te rreshura politike
Krej qka di dhe qka eshte me rendsi
sot ti nuk je ketu sot shkove ti

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Opcione per Kosoven, sa te duash menjehere
ta mbshtjellin ta paketojne si nje hamburger
zgjedhje per Kosoven sa te duash si ne korent
Kosova republike, panvaresi, Kosova Kontinente

Pse shkove ti
Pse shkove ti

A ka shperthy ndonje bombe sot ne qender te Bombajit
ndonje bishti i sert a u pervlu ne gjykym te cajit
Hitleri a boni sot vetevrasje ne Berlin
apo ra bomba atomike ne Hiroshime

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Sot shkova ti athua askush nuk mbet
sikur dikush ma vodhi kete qytet
sot dielli lindi dhe do te perndoj
mos mendo se me more ne qafe
se sot per ty do te mastruboje.

Cm D#–G#–D#–A#

Pse shkove ti
Pse shkove ti

Psee shkove ti
Psee shkove ti


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
E||---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
B||---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
G||--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
D||--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
A||--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
E||----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E 3x
|----2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5---||
|----3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5---||
|*--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--*||
|*--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--*||
|---(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7------||
|-----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5------||


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--|
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--|
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--|
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----|
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----|


^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v ^ v
E E E E E E E E E E E E E E E E
---2----2----2----2---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--||
---3----3----3----x---|--3--3--3--3--|--10--10--10--10--|--5--5--5--5--||
--(4)--(x)--(4)--(x)--|--4--4--4--4--|--11--11--11--11--|--6--6--6--6--||
--(4)--(x)--(4)-------|--5--x--5--x--|--12---x--12---x--|--7--x--7--x--||
--(2)-------(2)-------|--5--x--5-----|--12---x--12------|--7--x--7-----||
----------------------|--3--x--3-----|--10---x--10------|--5--x--5-----||Minatori
Publikimi: 10/12/2001
Festivali: VFM 2003
Festivali: Mikrofoni I Artë 2002


Minatori - Shfletoj Gazeten, Per Ty Mendoj
Linku i videos në YouTube:
Në TeksteShqip janë rreth 100.000 këngë me videoklip dhe afërsisht 40.000 këngë të tjera që nuk kanë një videoklip në Youtube. Stafi i TeksteShqip shton çdo ditë video të reja, por është e mirëpritur ndihma e kujtdo që arrin të gjejë një videoklip që mungon, apo një version më të mirë sesa klipi që mund të jetë aktualisht në TeksteShqip.

KUR PRANOHET NJË VIDEO E DËRGUAR:

Për verifikimin nga stafi mund të duhen pak minuta deri në disa orë, por garantojme që gjithsesi verifikimi do të kryhet brenda 24 orësh.

VIDEO E DËRGUAR NUK U PRANUA?

Një video e dërguar nuk do të pranohet nga stafi i TeksteShqip nëse:
1. Video e dërguar është fshirë ndërkohë nga YouTube ose është e padisponueshme.
2. Video nuk i përket këngës "Shfletoj Gazeten, Per Ty Mendoj".
3. Video është e këngës "Shfletoj Gazeten, Per Ty Mendoj", por nuk këndohet nga Minatori.
4. Video që kemi në TeksteShqip, është më cilësore se ajo e dërguar.
5. Video që kemi në TeksteShqip, është zyrtare, ndërsa ajo e dërguar, jo.


Më Shumë Këngë Nga Minatori:


Komente 0