Më mbaj mend (për 1 muaj)

Lidhje

Lidhje ka toka me qiellin
lidhje kan burimet me detin
dielli ka lidhje me henen
femijet Jan te lidhur me nenen,

Njerzit i lidhje gjaku
dashuria, respekti dhe interesi,
shtetet, qytetet dhe fshatrat
lidhen me rruge tokesore,
ujore dhe ajrore.

Bimet kan lidhje me token
veprimet kan lidhje me koken,
brigjet e lumjve lidhen me ura
fjala dhe besa lidhet me birra.

Patriotizmi eshte lidhja
me atdhen,
Lidhja me perendin eshte shprese
dashuria eshte lidhje
qe te mban gjalle osé te vdes,

- Poezi nga Naxhije MuhadriNuk ka akoma asnjë votë


Komente 0