Ralph Waldo Emerson
Ralph Waldo Emerson

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1803-1882)

 • Ndërroi jetë më:
 • 27-4-1882
 • Vendlindja:
 • BostonBiografia

BIOGRAFIA: Ralph Waldo Emerson është një autor/publicist i huaj. Ralph Waldo Emerson (Boston, 25 maj 1803 - Concord, 27 prill 1882) ishte një filozof, shkrimtar, eseist dhe poet amerikan. Ai ishte figura më me ndikim në lëvizjen transcendentaliste amerikane të shekullit XIX dhe frymëzuesi i pragmatizmit; ai konsiderohet një kampion i individualizmit dhe një kritik paraprak i presioneve për konformizëm që shoqëria ushtron mbi njerëzit; ai e përhapi mendimin e tij përmes eseve me ndikim dhe mbi 1500 leksione që ...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Ralph Waldo Emerson

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-12 00:25:03
  Shkruajeni në zemrën tuaj që çdo ditë është dita më e mirë në vit.
   aforizma
  8
  799
 • 2021-02-08 14:34:41
  E vetmja mënyrë për të patur një mik është të jesh i tillë.
   aforizma
  0
  783
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një prej kënaqësive të të paturit miq të vjetër është se me ta mund t’ia lejosh vetes të sillesh edhe si i krisur.
   aforizma
  2
  782
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mbi burrin e vet, gruaja ka më shumë pushtet se shteti.
   aforizma
  1
  781
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo gjë që kam parë, më bën të besoj tek Krijuesi, për çdo gjë që nuk kam parë.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo mur është një derë.
   aforizma
  1
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk e ka kuptuar mësimin e jetës ai që nuk mposht nga një frikë përditë.
   aforizma
  0
  780
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ç’i duhet përjetësia një njeriu që nuk di të shfrytëzojë siç duhet as një gjysmë ore.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo njeri është i sinqertë për sa kohë që është vetëm. Kur shfaqet një person tjetër, atëherë nis hipokrizia.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çdo revolucion ka qenë fillimisht një mendim në mendjen e një njeriu.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çfarëdo që gjendet pas nesh apo përpara nesh është pak gjë, krahasuar me atë që gjendet brenda nesh.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Aftësia në të bërë vjen duke bërë.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ajka e urtisë është kjo: koha që i kushtohet punës nuk është kurrë e humbur.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ata që jetojnë për të ardhmen u ngjajnë përherë si egoistë atyre që jetojnë vetëm për të tashmen.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Bëhu ai që u hap dyert atyre që vijnë pas, dhe mos u përpiq ta kthesh botën në një qorrsokak.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mendimet qeverisin botën.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka rëndësi përfitimi që ti arrin të nxjerrësh nga një krim, sepse nuk mund të jetë e mirë për bletën ç'është e keqe për zgjoin.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Paraja mund të blejë pothuajse gjithçka, por jo rrahjet e ngrohta të zemrës.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Pasuria e parë është shëndeti.
   aforizma
  0
  779
 • 2021-02-08 14:34:41
  Personi që je i destinuar të bëhesh është personi që ke zgjedhur të jesh.
   aforizma
  0
  779

Komente 0