Më mbaj mend (për 1 muaj)

Tema: Poezi Satirike


Burrnija

Është një fjalë qe s'matet n 'okë.
As me "muskuj as me gjoks"!
As për peshë, sa rendë kush" çon".
Nëse tjetrin "gjel ozon".

Për fat t 'keq ka shumë nga ne.
Qe nuk mundem pa u nxë!
Në majë të hundës mbajmë inatin.
Nëse tjetri, e ka fatin.
Dhe në kokë i ka falë zoti.
"Mprehtësi, qe "se ka koti!
Siç mundohesh me thanë" ti"!
Kur je i mbushur gjë lozi"

Kjo nuk ndodh tek popujt tjerë,
qe edhe "dimrin e bëjnë verë!
Sado t 'keq ta kenë di kënd.
Ah sa " lartë i japin vend!

Ne shqiptarët për fat t 'keq.
"Jemi paksa mburravec"!
Kjo kushton aq shumë sa s'ka.
E s'na le bashkë "kurrë me u ba"!
Me u pas marrë "pak me burrninë".
Kishim be fletë n 'histori.
Se kjo shumë na ka kushtua.
Njëqind vjet pa u "çlirua!

Nuk di të ketë ma punë te liga.
Se me u shtyje "për karrika"
A po sheh q 'ka tha filani, !
shih "fis- teku se qa bani"!

Tash është koha me tregu.
Se "urtësi dije me gatu"!
Nëse do në Evropë me shkua?
Pak me mirë, " me u sistemua"!

- Poezi nga Sahit Shala


- U dërgua nga SahitShala -


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  187

Komente 0