Më mbaj mend (për 1 muaj)


Tema: Poezi Dashurie

Strofët Më GjynjËzuan

Ulur në rreshtin e parë
Afër trëndafilave të kuq
Dritat dhe muzika qetësuese
Kapluan qenien time.

Me shumë vëmendje
Hyra në botën e vjershës
Këmba mu lëshua zvarr
Kërkova botën time.

Skena para meje
Teatër e përkryer arti
Vendi ku gërshetohen poezia dhe eliksiri
Fjala e bukur zgjon gjynjëzimin.

U ngrita ngadal këputa trëndafilin
Mahnitëse ishte efekti i saj
Rrashë në gjunjë me të dy këmbët
Të të dhurojë një trëndafil.

tyran j spahiu
vargje poetike III


Verses Kneeled Me


Sitting in the first row
Nearby the red roses
Lights and soothing music
Fell upon my being.

With more attention
I entered the verses world
Released foot dragged
I requested my world.

The scene in front of me
Perfect theater of art
The place where interwove are poetry and elixir
Nice word awakens joy.

I got up slowly and picked the rose
Amazing was its effect
I bowed on both knees
To bestow you a rose.


Translated By
Atdhe Bilurdagu
Class X Vocational School Prizren

- poezi nga Tyran Prizren Spahiu


Nuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim


* Të regjistruarit mund të votojnë ose të sinjalizojnë komentet