Prizrenasja

Mësuar në thjeshtësi
Në familjen bujare
E respektuar dhe nderuar
Jeton vajzërin.

Veshur elegante
Më tepër stil klasik
Në shoqëri bashkëbiseduese
Dhe miqësi e mirë.

Nuk lejon ndërhyrje
Fjalë banale
Përgojimet janë të ndaluara
Në botë e saj.

Si bashkëshorte
Rrezaton sakrificë
Familjen e ka
Ndershmëri pa fund.

E tillë është prizrenasja
Burim harmonie
E butë në sjellje
E vendosur në nder.
tyran j spahiu
vargje poetike III
mb...........

- poezi nga Tyran Prizren Spahiu


Nuk ka akoma asnjë votë