Më mbaj mend (për 1 muaj)

Tema: Poezi Për Trishtim


Mes Dy Botërave

Ulur-në karrigën e lëkurës së djersitur
Tenton të thërret qetësinë
Shikjon lartë në malet me dëborë
Lëvizin muskujt stomaku dridhet.

Pishina e mbuluar me lule orientale
Shërbëtorët e frikësuar vëzhgojnë
Palluatë shumëngjyrëshe strukur në këndë
I pamatur shqetësim në ajër ndihet.

Gëllënjkët me ujë të ftohtë rrëshkjasin
Djersa edhe më tej e mbulon
Dridhërimat shtërngojnë gjoksin
Ftohti kaplon me ngadalësi.

Ofrohet terri sytë lotojnë
Goditjet e kaluarës së fëlliqët mbërthejnë
Noton shpirti noton pa rrugëdalje
Humbur në mes të dy botërave vuan dhe gjallëron

tyran prizren spahiu
vargje poetike V

- Poezi nga Tyran Prizren SpahiuNuk ka akoma asnjë votë


Komente 0