Tyran Prizren Spahiu Poezi
Tyran Prizren Spahiu

Tema: Poezi Për Babain


Babai

I rreptë drejtë punëtor
Shtatëlartë i pashëm
Rrezatonte fuqi dhe moral
Si rrezet në shkëlqesinë e lindjes.

Me vullnet rrallë të thyeshëm
Fjalët domethënëse si kushtetutë
Ecja tregonte energji
Jeta kalonte në punë dhe sakrifica.

Kalitur në uzinat e minierës së Goleshit
Edukuar në frymën e pesë shtyllave
Thjeshtësia si burimi i lumit
Rrjedhte bujshëm në oxhak.

Qetësonte anijet në stuhitë familjare
Drejtonte trenin në binaret me fëmijë
Në oxhak ndante drejtësinë me paanshmëri
Shquhej për fjalën e dhënë - burrëri.

Durimi arma e tij me nam
Qëndrimi forca njerëzore
Fjala e dhënë rrallë lëkundej
Vazhdonte në labirintet nëntokësore.

Ndienim dashuri për mundin e tij
Siguri në afërsi
Mburremi dhe betohemi në te
Ne pasardhësit e tij.

Sot
I lodhur këmbët e sfidojnë
Me shtypin në dorë ditët i kalon
Ec rrugëve të trasuara të shtëpisë
Natyra modeste Të Madhin e Falenderon…

tyran spahiu
vargje poetike V
pesë shtylla

- Poezi nga Tyran Prizren Spahiu{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0