Vahit Nasufi Poezi
Vahit Nasufi

Bilbilave Kërçovarë

Seç më dalin fjalët nga zemra,
Të shkruaj vargje për dy emra,
Për dy vëllezër kërçovarë,
Vëllezërit Dervishi këngëtarë.

Për karrierën e tyre jubilare,
Për karrierën dyzetvjeçare,
Kontribut t`madh kanë dhënë,
Thesar veprash pas kanë lënë.

Në fshatin Garanë të lindur janë,
Besnikrinë n`shpirt e kanë,
Rrjedhin nga një familje bujare,
Me shumë vlera atdhetare.

Nga një vatër gjeraçinash...
Fole bilbilash e kanarinash...
Aty ku kënga kultivohet,
Brez pas brezi trashëgohet.

Këndojnë këngë polifonike...
Popullore dhe folklorike,
"Bilbilat Kërçovarë", me epitet,
Bilbila janë me t`vërtetë!

Zëri bukur i këngëtarëve,
Jehoi mbi trevat e shqiptarëve,
Në shumë dasma familjare...
Në koncerte e festivale...

Në festivalin ndërkombëtar,
Tridhjetë shtete pjesë kanë marrë,
U mbajt në Francë në kryeqytet,
N`qershor dymijë e trembëdhjetë.

Të veshur me tesha kombëtare,
Kënduan këngën kërçovare,
E percjellur prej kavallit,
Morën vendin e parë të festivalit!

Në Langolen, Sali dhe Ferizi,
Në Paris, Dervishi dhe Azizi,
Është krenar kombi shqiptar,
Që i pat këta këngëtarë.

Kurrë për popull s`janë kursyer,
Zemrat e tij i kanë rrëmbyer,
Me shumë çmime janë nderuar,
As shpërblimet s`kanë munguar.

Për këngën polifonike kërçovare,
Janë dy shtylla, pa dyshim fare,
Për mrekulli e interpretojnë,
Prej origjinales nuk devijojnë!

Nëpër oda kur këndonin,
Këmbëkryq ditët u agonin,
As humorin s`e lanë pas dore,
Ashtu si vallet popullore!...

Kur nevoja e ka kërkuar,
Solidarë janë treguar,
Të adhuruar janë në Uskanë...
Shkup, Prishtinë dhe Tiranë...

Zërin e ëmbël si mjalta n`hoja,
Shpesh u thonë - ju lumtë goja,
Popullin e vet që ta argëtojnë,
Këngët prej tyre si lum vërshojnë.

- Poezi nga Vahit Nasufi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0