Më mbaj mend (për 1 muaj)

Bir I Nënës...

Bir, më mbaj mënd vetëm dy fjalë,
Dy fjalë që nga shpirti rrjedhin valë...
Rrjedhin nga zemra ime e shkretë,
Që me drithërimë malli Ty të pret...

Bir i nënës të më vish,se po të pres,
Sikur njëherë të shoh e le të vdes,
Gjallë po më gjete do të "djeg" në ballë,
Të të pushtoj të tërin e të nxjerr mall...

Bir i nënës gatuar më gjak e jetë,
Mallkuar në shekuj qoftë ai kurbet,
Që të mban larg meje në dhe të huaj,
Që më mban frymën, e më bën të vuaj...

- Poezi nga Elona Bramo ZanaNuk ka akoma asnjë votë


Komente mbi këtë krijim