TEKSTESHQIP
Festivali i 8-të në RTSH
Festivali i 8-të i Këngës në RTSH u zhvillua në Dhjetor të vitit 1969 në Tiranë.

Kënga fituese u shpall "Dhuratë për ditëlindje", muzika Nikolla Zoraqi, teksti Fatos Arapi, kenduar nga David Tukiqi dhe Rozeta Doraci.

Cmimi i dyte:
"Vite te zjarrta", muzika Pjeter Gaci, kenduar nga Tonin Tershana dhe Ema Qazimi.
"Une dhe shoket e mij", muzika Agim Krajka, kenduar nga Justina Aliaj dhe Liliana Kondakçi.

Cmimi i trete:
"Dritat e jetes", muzika Tahsim Hoshafi, kenduar nga Qemal Kertusha dhe Kleopatra Skarço.
"Ballade partizane", muzika Agim Prodani, kenduar nga Qemal Kertusha dhe Hysen Koçia.
"Me lart frymen revolucionare", muzika Nikolla Zoraqi, kenduar nga Gaqo Cako dhe Engjellushe Daja.
Festivali i 8-të në RTSH (1969)
  • Festivali i 8-të në RTSH
  • Viti: 1969
  • Array - Array
  • Teatri i Operas dhe Baletit
  • Prezantuesit: Elisabeta Vasili & Kiço Fotiadhi
  • TV: TVSH
  • Radio: Radio Tirana