Hermann Hesse

Thënie nga Hermann Hesse

DËRGO NJË THENIE

Thënie nga Hermann Hesse

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Atë që natyra kërkon nga njeriu është e shkruar brenda secilit prej nesh.
   aforizma
  12
  908
 • 2021-02-08 14:34:41
  Në natyrë nuk ka asgjë aq të pabesë, të egër dhe mizore, sa njeriu.
   aforizma
  3
  868
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nëse për lumturinë tënde të duhet leja e dikujt tjetër, je vërtet një mjeran i shkretë.
   aforizma
  0
  855
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu dallohet nga pjesa tjetër e natyrës sidomos nga një shtresë gënjeshtrash që e mbështjell dhe e mbron.
   aforizma
  0
  855
 • 2021-02-08 14:34:41
  Çfarë do të ishte dashuria pa rrezikun?
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Aforizma është një lloj xhevahiri, sa e çmuar sa e rrallë, e shijshme vetë në doza të vogla.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që zotëron guxim dhe karakter, bëhet shqetësim për ata që i rrinë pranë.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një artist i zoti është i destinuar të jetë i palumtur në jetë: sa herë që ka uri dhe hapën zymbylin e tij, gjen vetëm perla.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një ditë me lodhjen e fundit do të vijë paqja dhe toka mëmë do të më përqafojë.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një pjesë të mirë të ëndrrave tona i jetojmë me intensitet më të madh sesa pjesën e ekzistencës zgjuar.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Për të gjithë, edhe për më fatlumët, dashuria fillon me një dështim.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Sa më vështirë të arrihet diçka, aq më shumë dëshirohet.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shumica e njerëzve nuk pranon të notojë para se të mësojë not.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Si të gjitha vlerat e vërteta, dashuria nuk mund të blihet.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vetëm ai që ka nevojë për një prekje delikate di të prekë me delikatesë.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Vlera e tepërt që i japim minutave, ngutjes, që është në epiqendër të mënyrës sonë të jetesës, është padyshim armiku më i madh i lumturisë sonë.
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria mund të lypet, të blihet, të dhurohet, mund të gjendet rastësisht në rrugë, por nuk mund të merret me dhunë
   aforizma
  0
  854
 • 2021-02-08 14:34:41
  Askush nuk ëndërron gjëra që nuk i përkasin.
   aforizma
  0
  853
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria është dëshirë e urtësuar. Dashuria nuk dëshiron të ketë, dëshiron vetëm të dojë.
   aforizma
  0
  853
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dashuria nuk ekziston për të na lumturuar, por për të na treguar se sa e madhe është aftësia jonë për t'i bërë ballë dhimbjes.
   aforizma
  0
  853