Benjamin Krasniqi Poezi
Benjamin Krasniqi

Qëndroni (Vëllezërve Turqë)

Qëndroni o vëllezër si luanët përballë qenëve
Peshoni rënd në sheshin e betejës.
E gjithë bota i'u ka halë në sy.
Ezanin nga minaret kurrë mos e ndaloni.
Gjatësin e tyre mos e shkurtoni,
Vetëm se të paudhët në mesin e tyre nuk u duan.
Minaret mos i shkurtoni, por vetëm dhe me të larta bëni.
Mos i maskoni, por dhe më shumë zbukuroni.
Ka kaluar koha kur minaret u'a i rrëzonin.
Kur ezanin u'a ndryshonin.
Qëndroni se fitorja do të jetë e juaja,
derisa Kur'ani të mbetet në zemrat tuaja.
Edhe nëse vdisni, vdisni si burrat.
Kurthet që po ua ngrisin, Allahu do ua prish.
Qëndroni në fushën e luftës, si dikur kur botën sunduat.
Qëndroni si çliruesi, që Konstandinopolin, Stamboll e bëri.
Qëndroni si shpata e Sulejmanit e Muratit.
Qëndroni si në Çanakala.
Dikur baletin perëndimit ua ndaluat.
Kishat nuk guxonin të krisnin, kur vendet e tyre i vizitonit.
Qëndroni si dikur në Betejën e Kosovës.
Fitoni si dikur kundër Car Llazarit.
Çlironi tokat e pushtuara, si dikur Kosovën.
Qëndroni si kalaja përballë gjyleve të topave.
Qëndroni se nuk do të mboshteni, se Allahu po u ndihmon.

23. VII. 2016

- Poezi nga Benjamin Krasniqi{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

Komente 0