Më mbaj mend (për 1 muaj)

Pluskoj Me Butësi

Pa brerje të ndërgjegjës do vetëshërbej me duar,
Me mendim të hollësuar, nga guri do gdhënd fjalën.
Me kujdes do zgjedh ngjyrat, me vargun për të flirtuar,
Hiret e vibruara do hijëzojnë, do shtrihen në të shpirtit, arën.

Fjalëshpirti dhe ëmbëlfjala do rrjedhë në burimin - shtrat,
Thelbi im në përrua, edhe muzgon që aty do të shëndritë.
Do pluskojë butësi, të përzier me ëmbëltinguj që do bart,
Do vesojnë dhe ngrihen nga lugina gjelbëroshe dashuritë!

Qëndroj aty e fshehur, në rrjedhën e vargut të pikturuar,
Freskinë që mbush ndjenja, për ju e bëj dritë të pa shuar...

- Poezi nga Enxhi Krasniqi



Nuk ka akoma asnjë votë


Komente 0