Makiaveli
Makiaveli

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}


  (1469-1527)
 • Vendlindja:
 • Firence Itali

Biografia

BIOGRAFIA: Makiaveli është një autor/publicist i huaj. Niccolò di Bernardo dei Machiavelli i njohur thjesht si Niccolò Machiavelli (Firence, 3 maj 1469 - Firence, 21 qershor 1527) ishte një historian italian, filozof, shkrimtar, dramaturg, politikan dhe diplomat, kancelari i dytë i Republikës Firenze nga 1498 deri në 1512. I konsideruar, si Leonardo da Vinci, një njeri universal dhe figurë e diskutueshme në Firencën e Medici, ai njihet si themeluesi i shkencës moderne politike, parimet themelore t...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Makiaveli

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është shumë më e sigurt kur ta kanë frikën, sesa kur të duan.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Gjithkush që do të dijë se çfarë do të ndodhë, duhet të shqyrtojë atë që ka ndodhur: çdo gjë në këtë botë në çdo epokë ka kopjen e saj në antikitet.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shfaqu ashtu siç do të doje të dukeshe.
   aforizma
  0
  406
 • 2021-02-08 14:34:41
  A është më mirë të të duan apo të të frikësohen?
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është kënaqësi e dyfishtë të mashtrosh mashtruesin.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më mirë të kesh frikë se sa të duash, nëse nuk mund t'i bësh të dyja.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Është më mirë të veprosh dhe të pendohesh se të mos veprosh dhe të pendohesh.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  … ai që kërkon të mashtrojë gjithmonë do të gjejë dikë që do të lejojë që ai të mashtrohet.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  … mosbesimi i njerëzimit, i cili nuk beson me të vërtetë në asgjë të re derisa ata të kenë një përvojë aktuale të së resë.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që bëhet princ me ndihmë të popullit, duhet gjithmonë të mbajë marrëdhënie të mira me ta; që është e lehtë për të, pasi gjithçka që ata kërkojnë është që të mos jenë të shtypur.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që dëshiron të jetë i bindur duhet të dijë se si të komandojë.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që dëshiron të respektohet, duhet të dijë të komandojë.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ai që vlerësohet shumë nuk është e lehtë të komplotohet;
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Aty ku gatishmëria është e madhe, vështirësitë nuk mund të jenë të mëdha.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Dituria konsiston në dijen se si të dallojmë natyrën e vështirësive dhe në zgjedhjen e së keqes më të vogël.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Duhet të mendohet se nuk ka asgjë më të vështirë për të kryer, as më të dyshimtë për sukses, e as më të rrezikshëm për t'u përballur, sesa fillimi i një rendi të ri gjërash.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Gjithkush sheh atë që është e dukshme, pakkush e përjeton atë që në të vërtetë je.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Herë pas here fjalët duhet të shërbejnë për të mbuluar faktet. Por le të ndodhë kjo në mënyrë të tillë që askush të mos e marrë vesh; ose, nëse duhet të vihet re, arsyetimet duhet të jenë gati menjëherë.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Ju kurrë nuk duhet të lejoni që të hiqni dorë nga ëndrrat tuaja për të shmangur luftën, meqë lufta nuk duhet të shmanget, por thjesht shtyhet në disavantazhin tuaj.
   aforizma
  0
  405
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kështjella më e mirë që një princ mund të posedojë është dashuria e popullit të tij.
   aforizma
  0
  405

Komente 0