Michel De Montaigne
Michel De Montaigne

{{ risposta }}
Mesatarja:  {{ nStars }} / Votuan:  {{ nVotes }}

(1533-1592)

 • Ndërroi jetë më:
 • 13-9-1592
 • Vendlindja:
 • BordoBiografia

BIOGRAFIA: Michel De Montaigne është një autor/publicist i huaj. Michel Eyquem de Montaigne (Bordo, 28 shkurt 1533 - Saint-Michel-de-Montaigne, 13 shtator 1592) ishte një filozof, shkrimtar dhe politikan francez i njohur gjithashtu si aforist. Montaigne lindi në një familje tregtare Bordeaux që ishte fisnikëruar dy breza më parë. Stërgjyshi i tij, Ramon Eyquem, në vitin 1477, kishte blerë një kështjellë të shekullit të 14-të në Saint-Michel-de-Montaigne, në Périgord, dhe në këtë mënyrë fitoi titullin "Seigneur...

>> Lexo gjithë biografinë >>
Lidhje» Dërgo një thënie »

Thënie nga Michel De Montaigne

Thënie

Shtyp foton për ta zmadhuar dhe rishtype për ta mbyllur.
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyra na ka dhënë një hyrje të vetme në jetë, e mijëra dalje.
   aforizma
  11
  926
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyra s’është gjë tjetër veçse një poezi enigmatike.
   aforizma
  11
  878
 • 2021-02-08 14:34:41
  Gratë kanë të drejtë të rebelohen ndaj ligjeve, pasi ne i kemi bërë pa to.
   aforizma
  3
  867
 • 2021-02-08 14:34:41
  Mësojmë të jetojmë atëherë kur jeta ka kaluar.
   aforizma
  0
  865
 • 2021-02-08 14:34:41
  Veset tona më të mëdha e marrin drejtimin e tyre që në fëmijërinë tonë të hershme.
   aforizma
  0
  863
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu që ka frikë të vuajë, tashmë e vuan frikën e tij.
   aforizma
  0
  862
 • 2021-02-08 14:34:41
  Njeriu duhet të jetë pak i çmendur, nëse nuk do që të jetë akoma më budalla.
   aforizma
  0
  861
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk është çudi që rastësia ka kaq shumë pushtet mbi ne, duke qenë se rrojmë shkujdesur.
   aforizma
  0
  861
 • 2021-02-08 14:34:41
  Shumë dije sjell shumë dyshime.
   aforizma
  0
  861
 • 2021-02-08 14:34:41
  Martesa më e mirë do të ishte midis një burri të shurdhër dhe një gruaje të verbër.
   aforizma
  0
  861
 • 2021-02-08 14:34:41
  Kryevepra jonë e lavdishme është të jetojmë siç duhet.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Më duket më e përshtatshme të mbaj gjithë jetën një parzmore sesa virgjërinë.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Natyrat e përgjakshme në lidhje me kafshët shfaqin animin e tyre natyror përkundrejt mizorisë.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një femër e padëshiruar nga askush, nuk mund të mburret me dëlirësinë e saj.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një fitore nuk është e tillë nëse nuk i jep fund luftës.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një imagjinatë e fortë, i ngjiz mundësitë.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një kujtesë e fortë zakonisht shoqërohet me një gjykim të sëmurë.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një lexues mendjehollë shpeshherë zbulon gjëra të ndryshme nga ato që autori ka shkruar.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Një mijë rrugë na ndajnë nga objektivi, por ama, njëra na shpie atje.
   aforizma
  0
  860
 • 2021-02-08 14:34:41
  Nuk ka bisedë më të mërzitshme se atë ku të gjithë janë në një mendje.
   aforizma
  0
  860

Komente 0